Bireylerin imajlarında ve fiziksel görünüşlerinde büyük değişmelere vesile olan sakal, kimi zaman kişinin istediği tarzda çıkmamakta, çok yoğun ve dağınık çıkmakta ya da çok az çıkmaktadır. Bu nedenle kişiler, sakal şekillerini sevmemekte ve kendilerini kötü hissetmekteler. Kişilerin kendilerini kötü hissetmelerini engellemek amacı ile geliştirilmiş bir yöntem vardı ve bu yöntem sakal ekimi yöntemidir. Bu yöntem ile sakallar genellikle bireylerin sakallarının diğer kısımlara göre daha yoğun olan yerlerinden alınıp daha seyrek olan kısımlara ekilerek istenen görüntü sağlanmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu işlem yüzde yüz doğal bir işlemdir çünkü tüm kökler direkt olarak bireyin kendisinden alınmaktadır. Bu doğallık sayesinde de kişiye yüzde yüz doğal bir görünüm sağlanmaktadır.
Genel olarak kişilerin elmacık kemikleri üzerinde bulunun kıl kökleri kaynak olarak kullanılmaktadır. Çünkü elmacık üzeri kıllar, hali hazırda kişileri rahatsız etmekte ve sakal düzenini de bozmaktadırlar. Bu neden ile o bölgede olan kıllar toplanıp seyrek olan sakal bölgelerine ekilirler. Böylece ekme işlemi gerçekleştirilmektedir.
Sakal, ne kadar kıl topluluğu olsa da erkek bireyler için çok önemli görünüş etkileyici bir faktördür. Sakal için bir nevi erkeklerin makyajı da denilebilir. Sakal ekimi, temelinde gelişmiş bir sağlık teknolojisidir. Bu teknoloji ile sakalı seyrek olan, çok az çıkan ve anormal bir şekilde çıkan bireyler için bir çözüm yolu oluşturulmuştur.
Estetik olarak erkek bireylere güzel bir görünüş katan sakal, hormonsal, genetik açıdan veya çevresel nedenler yüzünden zaman ile git gide azalma gösterebilir. Ancak sakal ekimi sayesinde de bu azalma yine kişiden kaynak alınarak sakalın düzeltilmesi ve açıkların kapatılması ile giderilir.
Sakal ekimine neden ihtiyaç duyulur ya da ne zaman yapılmalıdır gibi soruların cevabı kişilere bağlıdır. Eğer bir birey arzu ettiği sakal görünüşüne sahip değil ise sakal ekimi yaptırtabilir. Lakin ne zaman bir kişinin sakalı için sakal ekimi haricinde başka bir kurtuluş yolu olmayacağı söylenirse, kişi için sakal ektirme nedenleri sıralanabilir.
Bu nedenler aşağıda sırasıyla verilmiştir;
Kişi sakalını, kullandığı ilaçlar veya kullandığı krem ve merhem gibi şeylerden ötürü kaybetti ise tekrardan sakalın geri kazanılması için sakal ekimi bu kişi için gereklidir.
Sakal ekimi ne kadar tercihi bir durum olsa bile kimi için sakal da noksanlık büyük problem olur. Bu kişiler için de sakal ekimi bir çözüm yoludur.
Sakal ekimi operasyonu, aynı saç ekimi ile aynı mantığa sahiptir. İleri seviye de bir ameliyat olmaktan ziyade, bölgesel uyuşturma ile yapılıp kişinin aynı gün içerisinde tekrardan ayağa kalkabileceği bir operasyondur. Özellikle işinde uzman kişiler tarafından yapılırsa her şey çok daha hızlı ve kolay olacaktır.
Kişilere işlem anında herhangi bir protez ve benzeri şeylerin nakli yapılmaz bizzat kişinin kendi kıl kökleri operasyonda kullanılır.
Sakal ekimi operasyonu için herhangi bir nekahat süresine gerek yoktur. Birey ne zaman ister ise bu yöntemi kendisi için uygulatabilir.Sakal ekimi ile ekilen kılların dökülme riski neredeyse sıfıra yakındır. Bu neden ile bu operasyon kalıcı bir operasyondur.
l Yukarıdaki maddelerde de yer aldığı gibi operasyonun bir uzman tarafından yapılması tüm riskleri sıfıra yaklaştıracaktır. Hatta direk olarak sıfır bile yapabilmektedir.
Sakal ekiminin nasıl yapıldığı ve bu süreç içerisinde hangi işlem adımların takip edildiğinden konuşacak olur isek bu konun öncelikle çok merak konusu olduğunun söylenmesi gerekmektedir. Çünkü bu konu ile ilgili yanlış bilinen ve sakal ekiminden çekinen birçok kişi mevcuttur. Sadece bu konuda değil estetik ile ilgili olan konularda genellikle yanlış yargılar söz konusu olabilmektedir. Ancak gerekli adımların anlatılması ile bireyler bu konuya bakış açısı değişmektedir.
Sakal ekimi işleminin belki de en önemli adımı, kıl köklerinin toplanma aşaması olacaktır. Genel olarak kıl nakil işlemlerinde kaynak bölge olarak ense veya elmacık kemiği üzeri bölge seçilir. Ekim ise sakal bölgesine, yanaklara ve çevresine uygulanır.
Uygun olan kökler, kıl kaynak bölgelerinden alındıktan sonra ekilecek oldukları bölgelere kanallar açılır ve alınmış kökler bu kanallara ekilir.
Bu işlem anında sakal ekimi uygulatan kişinin acı hissetmemesi için oldukça hassas davranılarak işlemler uygulanır bu sayede kişi acı hissetmez. Aynı zamanda da ekim bölgeleri içerisinde hassas çalışması vesile ile de genel olarak herhangi bir iz oluşumu da gözlenmemektedir.
Bazı durumlarda sakal kaybı olan bölgelere ekilen kıl miktarı fazla olacağından diğer tarafa da ekim yapılabilir. Böylece iki tarafta eşit şekilde ve simetrik bir görünüme sahip olur.
Sakal ekimi nasıl yapılır sorusuna yukarıda maddeler ile anlatılan adımlar ile cevap verilebilir. Bu adımların profesyonel olarak uzmanlar tarafından yapılması ile kişiler arzu ettikleri sakal şekline ve tipine sahip olabilmektedir. Ancak bu noktada işlemin cidden işinde uzman olan yerlerde yapılması çok önemlidir. Aksi taktirde kişilerin sahip oldukları sakal kötü etkilenebilir ve bu durum kişiler için daha acı olabilir.
Sakal ekimi için farklı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerin bazıları aşağıda verilmiştir.
Bu yöntem için en eski yöntemlerden biri olduğu söylenebilir. Yöntem, kıl köklerinin ameliyat ile alınması ve ekimde kullanılması ile gerçekleştirilmektedir. Ancak bu yöntemin sahip olduğu dezavantajların çok olması ile sakal ekiminde tamamen ortadan kaldırılmıştır.
Kaynak olan bölgeden kıl kökleri tek tek alınır ve doğal olarak olması gereken yerlere tek tek ekilir. Bu noktada ekimin açısı da çok önemlidir. Bu yöntem ile sakalın ekim açısına önem verilmektedir. Ayrıca bu yöntem ile yapılan ekim işlemi cilt kesimi olmadan yapılır. Bu yöntem ile herhangi bir acı olmadan kişinin arzu ettiği sakala kavuşması amaçlanır.
Postmodern medikal dokunuşlarımızla sahip olduğunuz atmosferi yeniden
keşfetmeniz Mediavrupa’da hayal olmaktan uzaklaşıyor